Češi by asi tuhle levnou benzínovou škodovku brali všemi deseti. Mají smůlu. U nás se prodávat nebude

Foto: ŠKODA Auto

Škoda Auto představí nový model Kylaq. Je to ale další škodovka, na kterou si čeští zákazníci nesáhnou. Malé auto s litrovým motorem by přitom mohlo být i na náročném evropském trhu úspěšné.


V Evropě se ale boužel „tlačí“ elektromobilita, takže na benzínový Kylaq si musíme nechat zajít chuť. Tohle auto je totiž určeno pro Indii. Kompaktní SUV rozšíří nabídku vozů SUV značky Škoda v Indii a připojí se k modelům Kodiaq a Kushaq. S modelem Kylaq vstoupí značka do oblíbeného segmentu vozů s délkou pod 4 metry, který tvoří téměř 30 % indického automobilového trhu a patří k nejrychleji rostoucím segmentům v zemi. Může se pochlubit moderním, odvážným a robustním vzhledem, osvědčenou jízdní dynamikou značky Škoda a bezpečnostní výbavou bez kompromisů. Po modelech Kushaq a Slavia je Kylaq třetím modelem Škoda lokálně vyvinutým a vyráběným v Indii, která je největším mimoevropským trhem značky.

Světová premiéra modelu Kylaq v Indii se blíží, což je pro náš tým výjimečný okamžik. Platforma MQB-A0-IN, známá svou všestranností, byla navržena tak, aby byla základem jak pro větší modely, jako jsou Kushaq a Slavia, tak i Kylaq s délkou pod 4 metry. Zachovali jsme vynikající jízdní dynamiku, špičkovou bezpečnost a osvědčenou kvalitu. Kylaq má navíc v čelním nárazovém modulu za tepla tvarovanou ocel a dosahuje tak nejvyšší úrovně pasivní bezpečnosti ve své třídě. I díky prostornému a pohodlnému interiéru a odvětrávaným sedadlům nastavitelným v šesti směrech – prvním ve své třídě, bude Kylaq naším ambiciózním lídrem v nejvíce konkurenčním a nejrychleji se rozvíjejícím segmentu v Indii.“

Odvážný design vozu Kylaq přiláká nové zákazníky

Kylaq se může pochlubit velkou světlou výškou a dostatečným prostorem pro kola, které jsou typické pro vozy SUV, aby si snadno poradil i na špatných cestách. Díky výrazným blatníkům působí vůz na silnici impozantním dojmem. Charakteristické designové prvky Škoda, jako jsou nový design světel pro denní svícení a šestiúhelníkový vzor na bocích a zádi, přispívají k výraznému vzhledu vozu.

U příležitosti oslavy 24 let značky Škoda v Indii se na akci Covered Drive prezentuje kompaktní SUV speciální kamufláží, kterou navrhl známý indický umělec Harun Robert ve spolupráci s fanoušky značky Škoda. Design odráží indické kulturní motivy a barvy, stejně jako název vozu, který je inspirován horou Kailas a sanskrtským slovem pro křišťál. Kylaq měří na délku 3 995 mm, má rozvor 2 566 mm a světlou výšku 189 mm. Skvěle tak zapadne do městských ulic, ale neztratí se ani na těžko sjízdných cestách. Vůz pohání motor 1,0 TSI o výkonu 85 kW (115 k) a točivém momentu 178 Nm s možností volby šestistupňové manuální nebo šestistupňové automatické převodovky.

Kylaq nabízí vysokou úroveň aktivní a pasivní bezpečnosti a standardně je vybaven mnoha asistenčními systémy, včetně multikolizní brzdy a šesti airbagů. Vůz prošel rozsáhlým testováním a absolvoval více než 800 000 km v různých indických terénech – od městského prostředí a dálnic až po kopcovité a drsné silnice. Testování probíhalo při teplotách od -10 °C do +85 °C a ve výšce až 3 000 m n.m., což zajišťuje spolehlivost a odolnost modelu Kylaq v různých jízdních podmínkách.

Vyvinuto a vyráběno v Indii: Třetí model postavený na platformě MQB-A0-IN

Kylaq je postaven na robustní platformě MQB-A0-IN, kterou sdílí s modely Kushaq a Slavia, a těží ze základu, který v testech Global NCAP získal pět hvězdiček za ochranu dospělých a dětských cestujících. Platforma MQB-A0-IN, představená v roce 2021, je ústředním prvkem strategie společnosti Škoda Auto v Indii. Byla vyvinuta ve spolupráci týmů v Indii a České republice s důrazem na vysokou míru lokalizace, nízké provozní náklady a krátké dodací lhůty. Jedná se o první platformu vyvinutou společností Škoda Auto mimo Evropu, která je upravena pro indický trh.

Udržitelnost: Výroba poháněná solární energií a větší využití přírodních materiálů v interiéru

Kylaq ztělesňuje závazek společnosti Škoda Auto, který směřuje k udržitelnosti a inovacím. Kompaktní SUV, jež se bude vyrábět v továrně v Púně poháněné solární energií o výkonu 18,5 MW, je vyrobeno z ekologických materiálů, včetně bambusové tkaniny použité pro některé komponenty a čalounění kabiny.

Česká automobilka založená před 129 lety zaznamenala v roce 2022 v Indii nejlepší prodejní výsledky. V letech 2022 a 2023 prodala více než 100 000 vozů, což podtrhuje rostoucí úspěch společnosti na indickém trhu. Uvedení modelu Kylaq na trh představuje další krok pro společnost Škoda Auto v Indii, přičemž spojuje udržitelnost, inovativní design a silný vztah k indickým zákazníkům.

Automobilový portál s testy ojetých aut a testy nových vozů, ale také zpravodajství ze světa automobilismu, automobilové novinky, levné ojeté vozy, recenze autobazarů, světové autosalony, rady jak koupit ojetý automobil, prověření VIN, chat s odborníkem, rady, jestli benzín nebo nafta, Škoda nebo Volkswagen, kombi nebo sedan…

Podívejte se i na naše další weby:

www.life24.cz

www.cestyavylety.cz 

 

 


TestyOjetin.cz 

CarTrax, s.r.o.
Rybná 716/24
110 00   Praha 1 

IČO: 10827226
Šéfredaktor: Pavel Foltýn
info@testyojetin.cz 

Ochrana soukromí

Nastavení soukromí

Obsah internetových stránek www.testyojetin.cz (dále jen „Web“) jakož i jejich celkový vzhled, a to včetně loga a jeho částí, jsou autorským dílem ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb. (Autorský zákon). Web zároveň obsahuje vyobrazení ochranných známek a audiovizuální obsah, jehož vlastníkem a/nebo oprávněným uživatelem je Provozovatel. Provozovatel je tak v souladu se zákonem. č. 121/2000 Sb. oprávněn vykonávat veškerá majetková práva k Webu. Jakékoliv užití textového, grafického nebo audiovizuálního obsahu Webu jinak, než v případech výslovně vymezených zákonem, zejména pak užití obsahu formou šíření, kopírování, napodobování nebo jiného zpracování, je bez písemného souhlasu Provozovatele zakázáno.
© 2020 TestyOjetin.cz. All Rights Reserved. Created by BestSite. Powered by Tele3.