Slovo autobazar vyřaďte ze slovníku. Největší autosalon v Evropě, nabitý moderními technologiemi, asi změní český trh s ojetinami

Foto: Jan Smékal

Miliardová investice, rozloha šesti fotbalových hřišť, 3000 aut pod střechou, tři patra, eskalátory, navigační tablety, elektronické cenovky, atd… Tak se budou od tohoto víkendu prodávat ojetá auta pouhých 35 kilometrů od Prahy.


Foto: Jan Smékal

Český trh s ojetými vozy se pravděpodobně velmi zásadně změní. U Poděbrad se totiž otevírá největší autosalon předváděcích, zánovních a ojetých vozů v Evropě s kapacitou až 3000 vozů pod jednou střechou. Prodejní prostor, nabídka vozů a doprovodné služby jsou na trhu s ojetými vozy, který ročně v České republice představuje zhruba 500 000 aut, zcela unikátní. „Spuštěním Louda Auto+ Poděbrady otevíráme zcela nový segment prodeje ojetých vozů. Kvalita prodejního prostoru a komfort nákupu nemá v Česku ani v Evropě konkurenci,” uvedl Pavel Louda, zakladatel LOUDA Holding a majitel společnosti Louda Auto.

Eskalátory, 3 ticíce aut, plocha šesti fotbalových hřišť Foto: Jan Smékal

Na kryté a klimatizované ploše 40 tisíc m2 (tedy šesti fotbalových hřišť) bude k dispozici až 3000 předváděcích, zánovních a ojetých vozů všech cenových úrovní s 2/3 podílem mladých aut do 3 let věku. Poptávka po nich v Česku totiž dlouhodobě kontinuálně roste a roste i průměrná cena prodávaného ojetého vozu, která se nyní blíží k hranici 300 tis. Kč.

Možnost porovnat elektromobily různých značek

Významné místo v novém autosalonu bude mít i velká elektrosekce, kde bude umístěno více než 25 předváděcích modelů na elektrický pohon různých značek. Ty bude možné si i na místě vyzkoušet. “Cílem je ukázat, že není třeba se elektromobility bát. Emoce jsou z elektroauta jiné než ze spalovacího motoru, ale kdo si to vyzkouší, tak na něj bez problémů přejde. Jsou poměrně hodně návyková,” dodává Pavel Louda.

Prodejní zážitek s moderními technologiemi

Hlavním benefitem nového autosalonu v Poděbradech je vysoce komfortní prostředí, plně srovnatelné s prodejem nových vozů. „Auta je možné pohodlně prohlížet v klimatizovaných prostorech, za každého počasí a v jakoukoliv denní dobu. Rovněž auta budou na místě vždy připravená v tom nejlepším možné stavu. Nákup vozu tak může proběhnout komfortně bez vlivu počasí,“ upozornil Robert Imling, ředitel divize ojetých vozů Louda Auto+, největšího prodejce zánovních vozů v České republice s 40% podílem na tomto trhu.Při návštěvě bude mít zákazník zcela nový prodejní zážitek, ať už se to týká samotného prostoru autosalonu, množství značek a aut fyzicky na jednom místě, technologií navigace a prezentace, stavu vystavených vozů nebo služeb zde poskytovaných. “Můžete si vybrat z naší široké nabídky a rovnou na místě vyměnit svůj stávající vůz za jiný, lépe vyhovující aktuálním potřebám. Vše vyřídíte během několika hodin, včetně financování, pojištění a přepisu vozidla,“ dodává Imling. 

"Beauty salon", bistro a dětský koutek 

Součástí nového autosalonu v Poděbradech je i finanční sekce, kde budou poskytovány veškeré služby spojené s leasingem nebo jinými finančními produkty, a rovněž zde bude možné sjednat různé druhy pojištění vozidel. V objektu je i autoservis, kterým projde kvůli technické kontrole každé auto, co zde bude nabízeno k nákupu. Nemůže chybět ani “beauty salon” pro vozy přijaté do prodeje, tedy myčka exterieru a čištění interieru. Auta jsou pak téměř k nerozeznání od nových, což umocňuje zážitek z procházení salonem. Na své si přijdou i děti, pro ty je přichystán dětský koutek v Bistro+, kde se zabaví, zatímco se rodiče věnují výběru nového rodinného vozu. 

Unikátní budova 

Jedná se provozně o zcela nový typ stavby, pro české prostředí nevídaný. Největší projektantskou výzvou bylo propojení funkcionality budovy s příjemným a atraktivním prostředím pro zákazníka,” říká Martin Zezula z atelieru Testudo, který celou stavbu projektoval, a dodává: “Chtěli jsme, aby stavba byla napojená na okolní prostředí. Na jedné straně propojení na okolní přírodu, což bude zabezpečeno hojnou zelení v exteriéru budovy, a z druhé strany na nedalekou dálnici. Budova je tak vystavena v měřítku k dálnici, která vytváří zajímavý prvek pohybu za okny v kontrastu k staticky vystaveným autům.” 

 

Ikonická sbírka "angličáků"

Malé i velké návštěvníky autosalonu jistě zaujme i vystavená sbírka autíček Matchbox, čítající více než 4 000 méně či více raritních kousků těchto ikonických zmenšenin automodelů. Sbírku autosalonu propůjčil sběratel Petr Šrůta, který sbírku kompletuje již přes 50 let.

Automobilový portál s testy ojetých aut a testy nových vozů, ale také zpravodajství ze světa automobilismu, automobilové novinky, levné ojeté vozy, recenze autobazarů, světové autosalony, rady jak koupit ojetý automobil, prověření VIN, chat s odborníkem, rady, jestli benzín nebo nafta, Škoda nebo Volkswagen, kombi nebo sedan…

Podívejte se i na naše další weby:

www.life24.cz

www.cestyavylety.cz 

www.cartrax.cz

 


TestyOjetin.cz 

CarTrax, s.r.o.
Rybná 716/24
110 00   Praha 1 

IČO: 10827226
Šéfredaktor: Pavel Foltýn
info@testyojetin.cz 

Ochrana soukromí

Nastavení soukromí

Obsah internetových stránek www.testyojetin.cz (dále jen „Web“) jakož i jejich celkový vzhled, a to včetně loga a jeho částí, jsou autorským dílem ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb. (Autorský zákon). Web zároveň obsahuje vyobrazení ochranných známek a audiovizuální obsah, jehož vlastníkem a/nebo oprávněným uživatelem je Provozovatel. Provozovatel je tak v souladu se zákonem. č. 121/2000 Sb. oprávněn vykonávat veškerá majetková práva k Webu. Jakékoliv užití textového, grafického nebo audiovizuálního obsahu Webu jinak, než v případech výslovně vymezených zákonem, zejména pak užití obsahu formou šíření, kopírování, napodobování nebo jiného zpracování, je bez písemného souhlasu Provozovatele zakázáno.
© 2020 TestyOjetin.cz. All Rights Reserved. Created by BestSite. Powered by Tele3.